уторак, 29. децембар 2015.

Crnci

Sastojci

300 g mlevenog keksa, plus još malo ako zatreba
4 kašike prah šećera
4 kašike kakaa
2 jajeta
šolja kokosovog brašna
125 g putera
malo gaziranog soka (u zavisnosti od toga šta volite, može i sok od narandže ili mleko; ja sam koristila koka kolu)


Za čokoladnu glazuru

100 g čokolade
70 g putera
jedno jaje

Glazura za lice

100 g šećera u prahu
pola belanca

Puter otopiti na umerenoj vatri. U vangli sjediniti mleveni keks, umućena jaja, šećer, rastopljeni puter, kokos i kakao. Dobro izmešati uz dodavanje soka u onolikoj količini da se dobije ujednačena masa (možda manje od pola čaše). Od pripremljene mase otkidati male količine, pa oblikovati među dlanovima loptice. Ostaviti da se prosuše. Istopiti na šporetu puter i čokoladu, dodati celo jaje, pa dobro izmiksirati. Ovim preliti pripremljene loptice i dobro ohladiti.
Umutiti pola belanca sa 100 g šećera u prahu, sipati u špric, pa ukrasiti loptice da dobiju izgled lica, a za oči staviti šarene bombone.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар