jedno belance (od omanjeg jajeta)
sok od pola limuna
1 kašičica ekstrakta mente
425 g šećera u prahu
100g čokolade, otopljene
U zdelu sa šećerom u prahu stavite jedno belance (NE mutite šam već ga samo izliti iz ljuske), sok od pola limuna i 1 kašičicu ekstrakta od mente. Mutiti kašikom dok se ne formira čvrsta pasta.
Napomena: Ukoliko je limun bio sočan i belance veće verovatno će trebati još šećera u prahu, ne paničite ako je pretečno, samo dodajte šećer u prahu dok se ne formira čvršća mešavina.
Kada se formira čvrsta pasta hladnim rukama premesiti nekoliko puta da se dobije oblik testa. Pošto se šećer u prahu topi od topline naših ruku, najbolje je brzo raditi s njim. Kada se formira testo ostaviti u frižideru da se ohladi jedno 20 minuta. Izvući testo, istanjiti pomoću oklagije na željenu debljinu i isecite na željene oblike. Ostaviti na pek papiru u hladnoj prostoriji da se prosuše dok istopite čokoladu. Prosušene bombone umakati u čokoladu i ostavljati na papir za pečenje dok se čokolada ne stvrdne. Čuvati u zatvorenoj posudi na nekom hladnom mestu ili frižideru.
Napomena: kada razvlačite testo pospite radnu površinu šećerom u prahu kako bi se lepše razvlačilo.
Preporuka: raditi u nekoj hladnijoj prostoriji kako vam se šećer ne bi brže topio.
Prijatno,
B.
Нема коментара:
Постави коментар