четвртак, 28. јануар 2016.

Punjeni crveni luk

Sastojci:

4 velika crvena luka
so
biber
maslinovo ulje
50 g dimljene slanine, sitno iseckane
100 g pekorino sira, iseckanog ili rendisanog

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Staviti vodu da proključa na ringli. Za to vreme oljuštiti samo spoljašnju, tanju, kožicu sa luka. Odseći njegov vrh i pažljivo izdubiti unutrašnjost, ostavljajući 3 do 4 spoljašnja sloja kako bi luk čvrsto stajao.  Sačuvajte ostatke od dubljenja. Kada je voda proključala posoliti i kuvati izdubljeni luk 10-12 minuta. Procediti i ohladiti.
Iseckati sitno ostatke nastale dubljenjem luka i prepeći zajedno sa slaninom i maslinovim uljem. Dobro zabiberiti. Pomešati ovu smesu sa seckanim sirom i puniti prokuvani luk. Peći u rerni dvadesetak minuta.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар