уторак, 8. децембар 2015.

'Tortilja' sa ovčijim sirom i kulenom

U osnovi ova 'tortilja' je zapravo raskošnija varijanta omleta. Umesto ovčijeg sira i kulena možete dodati bilo koji slaniji, topljivi, sir i bilo koju ljutu kobasicu. Brzo se priprema i jako je izdašno i kalorično. Recept je uz izmene preuzet iz Jamie Magazine Srbija (izdanje oktobar/novembar 2014).

Sastojci (za 2-4 osobe)

3 jajeta
50 g narendanog ovčijeg sira
10 g peršuna, fino iseckanog
85 g ljutih papričica (svežih, ili ukiseljenih). oceđenih i sitno iseckanih
3 kašike ulja
6 prženih krompirića isečenih na listiće
40 g ljute kobasice

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U vangli umutite jaja, pa dodajte sir, peršun, paprike i začinite po ukusu. Odložite na stranu. Zagrejte ulje u tiganju prečnika 20 cm i pržite kolutove krompira 3 minuta, dok ne porumeni. Potom ga izvadite iz masnoće. U tiganj ubacite kobasice i pržite jedan minut. Vratite krompir u tiganj, pa dodajte smesu sa jajima. Pržite pet minuta, pa zapecite u rerni 8-10 minuta.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар