недеља, 3. април 2016.

Začinjena krilca sa roštilja

Sastojci


oko 1,5 kg pilećih krilca
1 crvena ljuta papričica (ili tucana paprika)
2 čena belog luka
kašika meda
kašika smedjeg šećera
100 ml soka od jabuke
2 kašike kečapa
1 kašičica senfa
75 ml svetlog soja sosa
3 kašike svetlog vinskog sirćeta

Ključ predivnih krilca sa roštilja je marinada. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Poprskajte krilca maslinovim uljem, začinite solju i biberom i ostavite sa strane da malo odstoji. Krenite sa marinadom: sitno iseckajte ljutu papriku, ili stavite po ukusu ljutu tucanu papriku, izrendišite beli luk i sve stavite u šerpu u kojoj se nalazi sok od jabuke, vinsko sirće, kečap, senf, soja sos, šećer i med. Mešajte sastojke, pa ih stavite na ringlu uključenu na umerenu temperaturu. Mešajte dok se šećer ne rastvori, neka se krčka 10 minuta dok ne primetitie da je sos polako počeo da se zgušnjava.
Ubacite krilca u duboku tepsiju, premažite ih marinadom i prekrijte alu folijom. Pecite 20-ak minuta, skinite foliju, premažite marinadom i vratite u rernu na još 20 minuta.
Kada se roštilj dobro ugrejao, prebacite krilca na njega, premazujući ih još jednom marinadom i peći još par minuta sa svake strane dok se šećer ne karamelizuje i meso gotovo otpada sa kosti.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар