понедељак, 4. април 2016.

Belgijski vafl

Sastojci

2 šolje običnog belog brašna (kao mericu koristite uvek istu šolju)
3/4 šolje šećera
kesica praška za pecivo
2 jaja, odvojena žumanca i belanca
šolja i po mleka
šolja otopljenog maslaca
kašičica ekstrakta od vanile
sezonsko voće i sirup po želji, ja sam koristila aroniju i med

U jednoj činiji izmešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. U drugoj činiji umutite žumanca i dodajte mleko, maslac i vanilu. Umešajte u suve sastojke dok se sve ne sjedini. Umutite šne od belanaca i pažljivo umutite (ručno, silikonskom špatulom) u prethodnu smesu.
Peći u prethodno zagrejanom uredjaju za vafle dok ne postanu zlatni. Služiti uz sezonsko voće i sirup po želji (med, javorov sirup i slično).

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар