недеља, 3. април 2016.

Fifty shades of Earl Grey (Ledeni čaj)

Istog ukusa kao i instant varijante, a mnogo zdravije. Ukoliko imate vremena ne propustite priliku da spravite ovaj preukusni napitak. Čaj možete skuvati uveče i ostaviti ga da se hladi do jutra kada ćete mu dodati sok. Umesto earl grey čaja možete kombinovati koji god čaj i voćni sok želite. Recept je uz izmene preuzet iz Jamie Magazina izdanja za Srbiju (maj/jun 2015).

Sastojci

2 kašike žutog kristal šećera (kao alternativa može i beli šećer)
4 kesice čaja earl grey
3 kesice čaja od mente
300 ml sveže cedjenog soka od pomorandže (ili soka iz tetrapaka)
kriške pomorandže, za ukras
led

U šerpi zagrejte do ključanja 1 litar vode, pa dodajte šećer. Isključite ringlu pa ubacite kesice čaja, pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Izvadite kesice i ostavite da se potpuno ohladi. Ulijte u bokal sa ledom i sokom od pomorandže. Ukrasite kriškama pomorandže i grančicama nane.

Pokušajte u kombinaciji sa:

Twinings English Breakfast (3 kesice)/ menta (4 kesice) / sok od pomorandže
Zeleni čaj sa limunom (3 kesice) / menta (4 kesice) / sok od jabuke / kašika meda umesto šećera

Živeli,
B.

Нема коментара:

Постави коментар