Sastojci
1 narandža
450 ml soka od višanja
750 g očišćenjih višanja
500 g kora
200 g čokolade, iseckane ili narendane
4 kašike muskovado šećera
2 kašike belog, ili smedjeg, šećera
griz, za posipanje
mleveni keks, za posipanje
Opciono: 3 kašičice šećera u prahu pomešati sa 1 kašičicom hibiskus šećera, za posipanje gotove pite.
U činiji umešajte višnje sa 4 kašike muskovado šećera i ostavite sa strane.
U šerpici izmešati sok od višanja sa 2 kašike šećera i sokom 1 pomorandže i kuvati par minuta. Redjati kore na čistu radnu površinu. Po kori posuti jednu kašiku griza, kašiku mlevenog keksa, fil od višanja i muskovado šećera, po ukusu rendane ili seckane čokolade i dve kašike skuvanog sirupa. Uviti u frulicu i redjati u pleh. Postupak ponoviti s ostatkom kora.
Premazai malom količinom ulja, posuti kašikom kristal šećera i peći u rerni dok ne porumeni, oko 30 minuta.
Kada je gotovo, još uvek toplu pitu iseći i preliti preostalim sirupom. Posuti miksturom šećera u prahu i servirati toplo ili hladno.
Prijatno,
B.
Нема коментара:
Постави коментар