понедељак, 4. април 2016.

Purple power vitaminska bomba

Aronija, kupina i borovnica su prirodna oružja u prevenciji brojnih bolesti, i stoga ih treba češće konzumirati.
Aronija, borovnica i kupina efikasno pročišćavaju organizam od štetnih materija i korisne su kao preventiva malignim oboljenjima. Aronija je i svojevrstan antioksidans koji sprečava stvaranje takozvanih slobodnih radikala, usporavajući time proces starenja organizma i njegovu podložnost hroničnim bolestima. Ona poboljšava cirkulaciju krvi i svakodnevnim korišćenjem smanjuje se nivo triglicerida i holesterola u organizmu. Ublažava migrene i lekovito deluje na gastrointestinalni trakt. Ona održava celokupni imuni sistem, te smanjuje upale, sprečava razvoj virusnih i bakterijskih infekcija urinarnog trakta, a omogućava i bolji rad žuči i jetre. Poput borovnice, reguliše nivo šećera u krvi i stoga se preporučuje dijabetičarima. Koristi se i kod nepravilnog rada štitne žlezde, umanjuje rizik od stvaranja Alchajmerove bolesti i štiti kožu, izmedju ostalog utičući i na stvaranje strija i bora.
Kupine regulišu probavu, ali i poboljšavaju pamćenje, doprinose kontroli telesne težine, zdravlju kože i korisni su izvor nutrijenata tokom trudnoće.

Sastojci

pola šake bobica borovnice
pola šake bobica aronije
pola šake bobica kupine
3/4 šolje jogurta
med, po želji za zasladjivanje

Navedene sastojke ubaciti u blender i izmiksati po želji. Umesto jogurta možete koristiti i vodu te će se na kraju stvoriti malo gromuljastija, ali ne i manje ukusna, verzija soka.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар