

Ovoga puta sam za kulinraski okršaj koristila mirisnu kajensku i jalapeno papriku, time pretvorivši klasični recept u izvanredan meksički doživljaj. Celu ponudu i online prodavnicu Spice Up Shop-a potražite ovde, i verujte mi, ne preterujem. Otkrovenje leži u malim stvarima, u ovom slučaju u začinima, a makar mi znamo koliko to znači u spravljanju svakog jela.
Sastojci
4 jaja
kajenska paprika, prstohvat
jalapeno paprika, prstohvat
kašičica ulja od tartufa
biber, crni
so
50 g neki tvrdji ovčiji sir, opciono
bosiljak, za dekoraciju
čen belog luka
hleb
Tiganj sa malom količinom suncokretovog ulja zagrejte na srednjoj temperaturi. Za to vreme u činiji umutite jaja, kašičicu ulja tartufa, prstohvat soli, bibera, kajenske i jalapeno paprike. Začinite po volji jer su svi začini poprilično ljuti. Kada je tiganj dobro zagrejan i jaja umućena, pažljivo sipajte jaja, naginjući tiganj da se smesa ravnomerno rasporedi. Viljuskom blago promešajte jaja dok se peku. Kad smesa počne da se zgušnjava, a dok je još sirova na površini, izrendišite sir i špatulom prodjite ispod omleta i preklopite ga na pola, u polukrug. Čim omlet počne da rumeni sa donje strane, prebacite ga na tanjir i odmah poslužite sa vrućim tostiranim hlebom na koga ćete utrljati presečen čen belog luka.
Prijatno,
B.
Нема коментара:
Постави коментар