четвртак, 25. фебруар 2016.

Začinjeni omlet

Nisam veliki ljubitelj omleta, ali moj brat prosto guta jaja spremljena na ovakav način. I tako je u još jednom njegovom napadu da mu ''smućkam'' nešto novo, nastalo ovo malo čudo :) Možete samo da zamislite moju želju da mu spremim omlet nakon skoro 17-časovnog truckanja na relaciji Italija-Srbija. Srećom, donela sam pravo malo bogatstvo začinjenih ulja medju kojima je bilo i ulje tartufa koje je glavna zvezda ovog obroka. Na drugom, ali i nimalo nevažnom mestu, jesu začini iz starog, dobrog, Spice Up Shop-a (Čumićevo sokače lok. 21, Beograd). Ukoliko imate neku nedoumicu oko toga gde pronaći sve one teško dostupne začine, definitivno morate svratiti ovde. Sveže, mirisno, začinjeno i prokleto dobro je sve što mogu reći o ovom malom raju. Za decu je to Diznilend, za fanove Hari Potera WB Studio Tour - The Making of Harry Potter, a za gurmane je ovo lokalče locirano u Čumićevom sokačetu.

Ovoga puta sam za kulinraski okršaj koristila mirisnu kajensku i jalapeno papriku, time pretvorivši klasični recept u izvanredan meksički doživljaj. Celu ponudu i online prodavnicu Spice Up Shop-a potražite ovde, i verujte mi, ne preterujem. Otkrovenje leži u malim stvarima, u ovom slučaju u začinima, a makar mi znamo koliko to znači u spravljanju svakog jela.

Sastojci

4 jaja
kajenska paprika, prstohvat
jalapeno paprika, prstohvat
kašičica ulja od tartufa
biber, crni
so
50 g neki tvrdji ovčiji sir, opciono
bosiljak, za dekoraciju
čen belog luka
hleb

Tiganj sa malom količinom suncokretovog ulja zagrejte na srednjoj temperaturi. Za to vreme u činiji umutite jaja, kašičicu ulja tartufa, prstohvat soli, bibera, kajenske i jalapeno paprike. Začinite po volji jer su svi začini poprilično ljuti. Kada je tiganj dobro zagrejan i jaja umućena, pažljivo sipajte jaja, naginjući tiganj da se smesa ravnomerno rasporedi. Viljuskom blago promešajte jaja dok se peku. Kad smesa počne da se zgušnjava, a dok je još sirova na površini, izrendišite sir i špatulom prodjite ispod omleta i preklopite ga na pola, u polukrug. Čim omlet počne da rumeni sa donje strane, prebacite ga na tanjir i odmah poslužite sa vrućim tostiranim hlebom na koga ćete utrljati presečen čen belog luka.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар