уторак, 23. фебруар 2016.

Čokoladni mus

Sastojci

200 g čokolade
malo putera
2 kašike šećera
300 ml slatke pavlake (ili tečnog šlag krema/šlaga na bazi biljnih masti - tetrapak pakovanje, i slično)
kašičica vanila ekstrakta
2 jaja
Brendi (ili drugi liker, opciono)
kakao, za posipanje

Istopiti čokoladu sa malo putera. 2 kašike šećera umutiti glatko, mikserom, sa slatkom pavlakom i vanilom. Razdvojiti jaja, dodati žumanca pavlaci i promešati žicom. U belanca dodati prstohvat soli i umutiti mikserom jak šne. Kad se čokolada otopila, ubaciti u pavlaku i jaja, dodati liker i promešati silikonskom špatulom. Nežno umešati šne sa silikonskom špatulom kako bi se zadržala punoća vazduha unutar smese. Posuti kakaoom i staviti u frižider na par sati da se stegne.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар