недеља, 28. фебруар 2016.

Domaći rezanci

Prilikom pripreme testa držite se razmere 100 g brašna na 1 veće jaje. Upotrebite naše brašno TIP 400 - glatko, od koga se dobija svilenkasta tekstura.

Sastojci

200 g brašna (TIP 400 - glatko)
2 umućena veća jajeta

U brašno umešajte prstima ranije umućena jaja. Mesite ga 5 do 10 minuta, kako bi bilo ujednačeno. Možda će vam izgledati suviše čvrsto, ali će postepeno postati rastresitije. Kada dobijete glatko testo, umotajte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji 1 sat u frižideru. Presecite testo napola, pa ga na radnoj površini posutoj brašnom oklagijom razvucite na dva pravougaona oblika. Uvijte testo i provucite ga kroz mašinu za pravljenje paste, na najširem otvoru, pa presavijte napola. Nesavijene delove ponovo provucite kroz mašinu, pa presavijte, ponavljajući ovaj korak četiri ili pet puta, da bi testo postalo glatko. Provlačite dalje kroz veličine ostalih otvora i kada ste dobili pastu željene debljine, ona je spremna za dalju upotrebu.

Napomena: dok obradjujete jedan deo testa, drugi pokrijte folijom i vratite u frižider da se ne bi sušio. Ovako spremljene rezance možete odmah koristiti ili ih sušiti i kasnije upotrebiti.

B.

Нема коментара:

Постави коментар