понедељак, 17. октобар 2016.

Improvizovani ramen

Nakon dužeg vremena eto mene opet :) Ovoga puta sa još jednim receptom iz Japana ali na neki sasvim drugi način. Ramen je tradicionalna japanska supa od pšeničnih nudli koja se služi uz pečenu svinjetinu sa soja sosom. Navodno potiče iz Kine, ali je Japanci proglašavaju izumom dvadesetog veka.

Sastojci (za dve porcije):

Litar junećeg bujona
4 kozice (očišćene)
Nekoliko trakica tanko isečene pančete
Šaka svežeg korijandera
Sveži crveni čili
Struk mladog luka
Jedna mlada šargarepa
Komad svežeg đumbira veličine palca
Gnezdo nudli
2 obarena jaja
Soja sos, za posluženje
U litar ključalnog junećeg bujona ubaciti očišćene kozice, sitno iseckanu šargarepu, mlad luk, deo korijandera, đumbir, nudle i pančetu. Kuvati 15-ak minuta ili dok povrće ne omekša i kozice ne postanu roze. Povrće se ne sme prekuvati, al dente je sasvim ok. Poslužiti toplo uz soja sos, dekorisati svežim čilijem, ostatkom korijandera, svežim mladim lukom i obarenim jajetom.
Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар