четвртак, 10. март 2016.

Čokoladni keks

Sastojci

100 g šećera
2 jaja
kakao, 1 kašika (prosejano)
75 g brašna (prosejano)
1 prašak za pecivo
50 g čokolade, sitno iseckane

Uključiti rernu na 220 stepeni. Umutiti dobro, mutilicom, 2 cela jaja sa 100 g šećera. Izmeriti prosejano brašno, kakao prah i prašak za pecivo i dobro promešati praškastu smesu kako bi se sve sjedinilo. Dodati suvim sastojcima smesu jaja i šećera i mutiti dok se smesa ne sjedini. Kašikom, ili šrpic kesom, nanositi smesu na papir za pečenje u željenim oblicima i veličini. Ostavite par santimetara prostora izmedju keksića jer će se proširiti i narasti. Posuti iseckanom čokoladom, sniziti temperaturu na 180 stepeni i peći petnaestak minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohlade pa poslužiti.

Prijatno,
B.

2 коментара: