Sastojci
Za testo
120 g putera, na sobnoj temperaturi
75 g šećera u prahu
2 žumanca
250 g običnog, belog brašna
Za fil
Oko kilogram očišćenih višanja, ili po ukusu
150 g kristal šećera, ukoliko su višnje kiselije dodati još
Puter i šećer u prahu drvenom varjačom lepo umutite dok smesa ne postane svilenkasta. Ubaciti žumanca i promešati. Dodati brašno i vrhovima prstiju smesu ''trljati'' sve dok ona ne postane zrnasta. Dodati 2 kašike hladne vode i formirati jufku. Mesiti minut, dva, pokriti providnom folijom i ostaviti u frižideru sat vremena.
Razviti testo i staviti ga u podmazan pleh za tart. Izbušiti dno viljuškom, pokriti papirom za pečenje i zrnima pasulja i peći 15 minuta. Izvući iz rerne, skloniti papir za pečenje i dodati smesu očišćenih višanja i šećera. Peći sat vremena. Proveravajte povremeno pitu, gotova je kada je testo rumeno a fil od višanja na krajevima testa postane gotovo želatin.
Ostaviti da se hladi najmanje 45 minuta, posuti šećerom u prahu i služiti.
Prijatno,
B.
Нема коментара:
Постави коментар