среда, 25. мај 2016.

Epska topla čokolada

Recept videh nekada davno na Drinks Tube kanalu, i budala ne zapisah ga, a kao za inat ne mogoh da ga nadjem opet. Skoro sam vrisnula od sreće kada sam naletela na recept u Jamie Magazinu, izdanje za Srbiju mart/april 2015. Definitivno najlepša topla čokolada koju sam okusila i pripremila. Vredi isprobati definitivno!

Sastojci (za 2 porcije)

400 ml mleka
50 g izlomljene crne čokolade sa 70 % kakaoa
30 g mlečne čokolade, izlomljene, plus još malo narendane za ukrašavanje
izrendan muskatni oraščić
75 ml mleka za kafu
maršmelou, za posluženje

Pažljivo ugrejte mleko u šerpici na niskoj do srednjoj temperaturi. Sklonite sa ringle i umutite u njega obe čokolade, muskatni orah i prstohvat soli.
Umešajte mleko za kafu, pa vratite na ringlu, zagrevajući pažljivo dok ne bude vrlo toplo. Uspite to u dve šolje, pa odgore stavite maršmelou i narendanu čokoladu.

U ovom izdanju posebno poslužena u Hari Poter šolji :)

Нема коментара:

Постави коментар