петак, 22. јануар 2016.

Karamelizovane kozice sa susamom i kajenskom paprikom

                                 Sastojci

250 g kozica (sveže ili smrznute)
čen belog luka
maslinovo ulje
soja sos
kašika meda
susam
kajenska paprika (ili neka druga varijanta ljute paprike)
zelena salata

Za sos

4 pune kašike grčkog jogurta
2 kašike majoneza
biber
limun/limeta

Zagrejati ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodati sitno iseckan čen, ili dva, belog luka i pržiti kratko (da ne zagori). Ubaciti kozice i peći par minuta dok ne porumene. Začiniti kajenskom paprikom. Promešati pa dodati kašiku soja sosa (ili po ukusu). Ostaviti par minuta da se ukusi prožmu pa dodati kašiku meda i susam, svo vreme mešajući kako bi se svaka kozica karamelizovala. Skloniti sa vatre.
Zelenu salatu dobro oprati i staviti u posudu za posluženje. U činijici izmešati jogurt, majonez, prstohvat bibera i sok od pola limuna/limete. Kozice prebaciti na zelenu salatu i sve posuti pripremljenim sosom.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар