недеља, 27. децембар 2015.

Prasići punjeni sirom

Sastojci (za 10 komada)


500 g brašna
30 g kvasca
kašičica šećera
250 ml mleka
60 g putera
2 jaja
malo soli
150 g tvrdog belog sira

Razmutiti kvasac u toplo mleko, dodati kašičicu šećera, malo brašna i sve izmešati. Ostaviti na toplom mestu da nadodje. Brašno sipati u posudu za mešenje, napraviti rupu u sredini i u nju sipati kvasac, omekšali puter, jaje i so, pa zamesiti testo. Pokriti ga i ostaviti na toplom 30 minuta.
Pripremiti fil: narendati 150 g sira i izmešati sa jednim belancetom.
Razviti testo u koru debljine pola santimetra, pa kalupom (ili čašom) izvaditi 20 krugova, promera 8 cm, i 10 krugova promera 4 cm. Od preostalog testa oblikovati uši. Razdeliti fil na deset krugova, ivice premazati žumancem, pa pokriti ostatkom krugova. U malim krugovima napraviti po dve rupice za njušku. I njušku i uši prilepiti žumancem, od ostatka testa napraviti male kuglice za oči i sve zajedno premazati. Peći na 200 stepeni.

Prijatno,
B.

Нема коментара:

Постави коментар